Marknadschef till Volvo Car Retail, Stockholm

Apply for the job

Volvo Car Retail är en del av Volvo Cars och har som uppdrag att driva innovation, vara ett föredöme inom hållbarhet och erbjuda en kundnöjdhet utöver det vanliga. Volvo Car Retails ambition är att ligga i absolut framkant och skapa en hållbar vardag för människor på väg.

Volvo Car Retail finns representerade på 16 anläggningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Enköping samt består av ca 750 medarbetare. Volvo Car Retail erbjuder nya och begagnade bilar samt verkstad- och servicetjänster av Volvo och Polestar.  För mer info se volvocars.se/retail

  Ansök senast: 2024-08-18Plats: Stockholm

  Vill du vara med och forma framtiden för bilindustrin och är redo att leda marknadsavdelningen i en dynamisk och framåtblickande organisation?

  Är du en driven och strategisk marknadsledare som vill vara med och forma framtidens kundupplevelse för Volvo Car Retail? Vi söker nu en passionerad och erfaren Marknadschef som kan ta vårt företag och våra marknad- och kommunikationsinsatser till nästa nivå.

  Som Marknadschef får du en unik möjlighet att påverka och utveckla vårt marknads- och kommunikationsarbete. Du kommer vara en central del i ledningsgruppen och spela en nyckelroll i att forma framtida strategi som stärker vår position och driver affärstillväxt. Tillsammans med ett dedikerat och kompetent team i Stockholm och Göteborg säkerställer du att marknadsinsatser når maximal effekt och optimerar vår kundkommunikation. Din placering är på huvudkontoret i Stockholm.

  Ansvarsområden

  • Ta fram, implementera och utveckla marknad-, kommunikation- och kundstrategier i linje med Volvo Car Retails affärsplan och budget.
  • Planera och genomföra marknad- och kommunikationsinsatser över olika kanaler inklusive intern och extern aktivering.
  • Delta aktivt i utformningen av bolagets övergripande strategier och bidra med insikter inom marknad, kundresa, digitalisering, kommunikation och varumärke.
  • Ansvara för företagets övergripande identitet och säkerställa att alla marknads- och kommunikationsinsatser representerar Volvo Car Retail på ett korrekt och enhetligt sätt.
  • Leda användandet av Martech och digitala verktyg för kundkommunikation och marknadsföring.
  • Utvärdera effektiviteten av marknadsföringsinsatser och kundinitiativ genom att analysera nyckelindikatorer och rapportera resultat.
  • Driva den digitala utvecklingen mot kund samt tillväxt online.
  • Producera presentationer, planer och material för att förankra kampanjer, event och initiativ.
  • Ansvara för all 1:1 kommunikation, strategi för kundbearbetning och automatisering inom MA och CRM.
  • Analysera kundbeteenden och trender för att identifiera förbättringsmöjligheter.
  • Ansvara för externa touchpoints inklusive intranätet.
  • Samarbeta med COO för att säkerställa samordnade marknads- och kommunikationsinsatser.
  • Skapa och hantera marknadsbudgeten och säkerställa effektiv resursanvändning.
  • Bygga och upprätthålla relationer med samarbetspartners, leverantörer och mediekanaler för att maximera marknadsföringsresultat.
  • Hålla dig uppdaterad om marknadstrender, nya teknologier och branschbästa praxis för att kontinuerligt förbättra våra strategier och resultat.

  Vi söker dig som har stor erfarenhet av marknadsföring och strategisk kommunikation. Du har ledarerfarenhet, både som lönesättande chef och som projektledare. Om du har erfarenhet av både B2B och B2C så är det en stor fördel.

  För att lyckas i rollen behöver du ha djup kunskap inom alla delar av kundresan och den tekniska utvecklingen inom Martech, distribution, data, analys och kundbearbetning. Du har akademisk examen inom marknadsföring, kommunikation, företagsekonomi eller motsvarande och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. 

  Din profil är affärsinriktad med ett tydligt kundperspektiv och din personlighet präglas av energi, stark drivkraft och gott omdöme. Vi ser gärna att du har vana att arbeta i större bolag med hög grad av komplexitet och är van vid att jobba med flera kontaktytor, både internt och externt. Som ledare är du involverande, öppen och prestigelös med förmåga att motivera teamet och bygga en stark organisation. Med social kompetens och starka kommunikativa färdigheter, både skriftligt, muntligt och grafiskt, har du lätt för att skapa delaktighet och engagemang. Du uppfattas som en handlingskraftig och nytänkande person och stimuleras av ledarskap i förändring. Du kombinerar analys och struktur med hög servicekänsla och helhetssyn – för att skapa bästa kundnytta. 

  Vill du vara med och forma framtiden för bilindustrin och är redo att leda marknadsavdelningen i en dynamisk och framåtblickande organisation – då vill vi höra ifrån dig!

  Varmt välkommen med din ansökan senast 18 augusti via maquire.se, som Volvo Car Retail samarbetar med i denna rekrytering. Om du har frågor, kontakta gärna Anna Åkesson på anna.akesson@maquire.se.

  Volvo Car Retail AB

  Volvo Car Retail är en del av Volvo Cars och har som uppdrag att driva innovation, vara ett föredöme inom hållbarhet och erbjuda en kundnöjdhet utöver det vanliga. Volvo Car Retails ambition är att ligga i absolut framkant och skapa en hållbar vardag för människor på väg.

  Volvo Car Retail finns representerade på 16 anläggningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Enköping samt består av ca 750 medarbetare. Volvo Car Retail erbjuder nya och begagnade bilar samt verkstad- och servicetjänster av Volvo och Polestar.  För mer info se volvocars.se/retail

  Anna Åkesson är Seniorkonsult och arbetar med Executive Search och chefsrekrytering på Maquire

  Ansvarig rekryteringskonsult

  Anna är partner på Maquire och har varit med sedan företaget grundades 2007. Hon arbetar som seniorkonsult med Executive Search och Chefsrekrytering. Kunderna finns såväl inom näringslivet som offentlig sektor. Hon har stor erfarenhet av att rekrytera företagsledare.

  Anna Åkesson

  Seniorkonsult

  +46 763 38 87 96anna.akesson@maquire.seLäs mer om konsulten
  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin