Tips inför nästa karriärsteg

  Nu har jag varit rekryterare i 30 år och har lyckan att vara på Maquire sedan starten 2007. I världens bästa jobb har jag stort fokus på kontakten med kandidater och tröttnar aldrig på att läsa CV, brev och LinkedIn-profiler för att matcha varje person på bästa sätt till alla våra rekryteringsuppdrag. För mig är detta en vanlig dag på jobbet men för dig, kära kandidat, kan vår kontakt påverka framtiden.

  Vad tittar du efter i ett CV?

  Jag har inget emot ett traditionellt CV och försöker finna en tidsaxel med de steg som tagit en person till nuläget i arbetslivet. Det kan vara en röd tråd med medvetna val eller också inte. Då får man läsa mer mellan raderna för att förstå värdet av olika erfarenheter. Ett tips till dig som slipar på ditt CV är att inte missa att beskriva din egen påverkan, resultat, bidrag och lärdomar i dina jobb. Ange ledarskap och ansvar t ex i antal personer och kronor. Några korta ord om företag/organisation och verksamhet är också värdefullt.

  Det personliga brevet – vad innehåller de bästa och vad skall man undvika?

  Brevet är av omtvistat värde och anses av många vara överflödigt när det gäller att matcha till ett jobb. Men vi kan väl enas om att det är ett trevligt sätt att motivera varför man är intresserad, vad man kommer att bidra med som ny kollega och vad man ser fram emot i ett nytt arbete. Det är ju två parter som skall välja varandra! Undvik en lång kronologisk beskrivning, den finns redan i ditt CV. En sak till: skriv själv – du är ingen robot!

  Är det värt att göra en spontanansökan?

  Ta gärna eget initiativ när du börjar tänka att det är dags att se sig om. Du kanske har några önskeföretag som du vill kontakta direkt och du är varmt välkommen att göra en spontanansökan hos rekryteringsföretag. Det kan kännas passivt att registrera sig i en databas men vi söker och matchar kandidater i systemet och tar gärna ett förutsättningslöst samtal – följ även upp själv för personlig kontakt. Det är naturligtvis mest effektivt när det är ett skarpt läge i ett uppdrag och då är vi ivriga att boka en intervju.

   

  //Åse Torbjär Granath

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin