Intervju vid rekrytering

FAQ

Frågor och svar om chefsrekrytering och Executive Search

Här svarar Maquire på frågor som berör chefsrekrytering och Executive Search som kunder eller kandidater ställt till oss.

Varför ska man anlita ett rekryteringsföretag istället för att göra rekryteringen själv?

Det finns flera fördelar med att anlita ett rekryteringsföretag istället för att göra rekryteringen själv. Ett rekryteringsbolag har ofta ett stort kontaktnät med kandidater och erfarenhet av att matcha rätt kompetens med rätt verksamhet. Att anlita ett rekryteringsföretag kan vara tids- och kostnadseffektivt eftersom det kan ta mycket tid att själv hantera en rekryteringsprocess från början till slut. Att anlita ett rekryteringsföretag kan också minska risken för att göra felaktiga anställningar eftersom företagen har erfarenhet och kunskap om hur man identifierar lämpliga kandidater för en specifik roll.

Hur jobbar Maquire med Executive Search?

När du anlitar oss för Executive Search tillägnas du ett team med en ansvarig seniorkonsult, en researcher och en communication & attraction specialist. De kartlägger och söker på sociala medier, Google och i vårt eget kandidatnätverk för att skapa ett så brett urval av kandidater som möjligt som matchar kravprofilen.

Hur lång erfarenhet har era seniorkonsulter av chefsrekrytering?

Alla konsulter på Maquire har över 10 års erfarenhet av rekrytering och är noga utvalda. De är specialister på hantverket rekrytering och vägleder dig genom hela processen oavsett om du är kund eller kandidat.

Jobbar ni med headhunting?

Ja, se svar under Executive Search ovan. Head hunting och Executive Search är ungefär samma sak. Båda begreppen beskriver metoden som används för att kartlägga, kontakta och attrahera kandidater som inte för tillfället är aktivt jobbsökande men som kan bli intresserade av ett nytt jobb om de får det presenterat på ett attraktivt sätt.

Vilka chefspositioner rekryterar ni mest frekvent?

Vi rekryterar till alla positioner i en ledningsgrupp men de mest frekventa uppdragen är VD, Ekonomichef/CFO, Affärsområdeschef, HR-chef, IT-chef, Inköpschef samt chefstjänster inom Marknad, kommunikation och försäljning.

Vad är skillnaden på rekrytering och bemanning?

Rekrytering handlar om att hitta och anställa medarbetare för en specifik roll inom ett företag. Det innebär att man söker efter kandidater som är lämpliga för en specifik tjänst på lång sikt, och som ska bli en del av företagets fasta personalstyrka.

Bemanningsföretag är företag som erbjuder personal till andra företag på en temporär eller tillfällig basis. Bemanningsföretaget tar hand om alla administrativa uppgifter och har arbetsgivaransvar, så att det anställande företaget slipper det. Bemanningsföretaget är då också arbetsgivare för den anställde.

Jobbar ni med personaluthyrning eller bemanning?

Maquire jobbar inte med personaluthyrning eller bemanning men vårt systerbolag Flipr är ett interimsbolag som kan hjälpa ditt företag när ni har tillfälligt behov av konsulter inom Ekonomi, HR och Management.

Hur tar jag kontakt med er när jag behöver anställa en chef?

Du är varmt välkommen att kontakta oss genom vårt kontaktformulär eller genom att ringa eller maila oss. Du hittar kontaktuppgifter till alla Seniorkonsulter här.

Vilka tjänster utöver rekrytering erbjuder ni?

På Maquire hjälper vi våra kunder att forma framgångsrika ledningsteam genom rekrytering, Executive Search samt interimslösningar via vårt systerbolag Flipr.

Hur ser er rekryteringsprocess ut?

För att vår kund skall känna absolut trygghet i processen följer vi en väl utarbetad metod i 12 steg. Allt börjar med att ta fram en uppdragsprofil för uppdraget som sedan alla steg i processen matchas mot. Exakt hur vi går till väga beskriver vi inte här, men vi kan citera en kund som skrev i en kvalitetsuppföljning ”Det som skiljer Maquire från andra är inte vad de gör utan hur de gör det och vilka de är”.

Jag är redo för nästa steg i min karriär, hur håller jag mig uppdaterad på Maquires lediga jobb?

Genom att följa Maquires Linkedin-sida kommer du att få upp alla våra nya lediga tjänster i ditt flöde. Du kan också göra en spontanansökan via vår hemsida för att vara en del av vårt kandidatnätverk. På så sätt kan vi komma att kontakta dig om din profil matchar med någon av våra lediga tjänster.

Behöver jag bifoga ett CV när jag skickar in min ansökan till er?

När du gör en jobbansökan på vår hemsida får du valet att lägga till olika dokument såsom CV och personligt brev men du kan även ansöka endast med din LinkedIn-profil.

När får jag veta om jag får komma på intervju?

När sista ansökningsdatumet för den lediga tjänsten passerat blir samtliga kandidater som ansökt meddelade via e-post. I detta mail berättar vi hur rekryteringsprocessen framåt kommer se ut för dig.

logo

Maquire Göteborg

Mässans gata 18 (vån 8)
412 51 Göteborg

+46 10 330 08 44
kontakt@maquire.se

Maquire Stockholm

Klarabergsviadukten 70
107 24 Stockholm

+46 10 330 08 44
kontakt@maquire.se

Kontakta oss

Våra konsulter

Följ oss

facebookinstagramlinkedin