Sofia Andersson – Vår nya Digital marketing manager

  en superkombo för att hitta rätt kandidater

  Digital marknadsföring med e-handelstänk och search i kombination

  Sofia Andersson är Maquire Groups nya Digital marketing manager. Hon ansvarar för kommunikation och marknadsföring samt den digitala annonseringen som planeras och utförs noggrant och individuellt för våra olika rekryteringsuppdrag.

  Sofia är en frisk fläkt som med lång erfarenhet inom marknadsföring i kombination med e-handel och digital annonsering, bidrar med nya tankesätt och idéer på hur vi på bästa sätt når och attraherar rätt kandidater till varje tjänst.

   

  Vad ser du att tjänstebranschen kan lära av e-handel- och retailbranschen?

  E-handel och retail-världen ligger långt fram när det gäller riktad och målgruppsanpassad digital marknadsföring. Tidigare har jag jobbat mycket med produkter i e-handel- och modebranschen, en bransch som är hårt konkurrensutsatt. Då är en väl genomtänkt kanalstrategi A och O för att möta potentiella kunder på rätt sätt i rätt kanal, vid rätt tid. Det arbetssättet tar jag med mig när jag lägger planen för den digitala annonseringen av våra rekryteringsuppdrag, där målet är att attrahera både passiva och aktiva kandidater.

  E-handelsvärlden är väldigt snabbfotad, och med det i ryggen är jag van vid ett högt tempo, att prova sig fram och att under vägen analysera för att kunna optimera varje marknadsföringsinsats.

  Vilka andra spaningar har du gjort med dina nya ögon?

  Att det är en jätterolig ny värld jag kommit in i, det finns massor med potential. När det gäller tjänster inom rekrytering, interimslösningar och ledningsutveckling finns det så mycket att prata om och bygga innehåll kring. Allt ifrån intressanta möten med kunder och kandidater till spännande utvecklingsuppdrag, nya roller och kundcase.

  Även utbytet mellan mig som marknadsförare, våra rekryteringskonsulter och vårt searchteam är väldigt spännande. Tillsammans scannar vi kandidatmarknaden, utbyter insikter och kompletterar varandras arbete. På så vis lyckas vi nå ut till både passiva och aktiva kandidater med information och kan också kontakta de som inte är aktivt sökande.

  Och enligt dig – vad får man om man väljer Maquire Group?
  1. Mig! En van digital marknadsförare som vet hur man målgruppsanpassar digital annonsering som ger effekt.
  2. Bästa searchteamet som vet hur man på ett effektivt sätt hittar och söker upp rätt kandidater i olika kanaler.
  3. Tillgång till ett enormt stort nätverk. Våra rekryteringskonsulter på både Jerrie och Maquire är otroligt erfarna, har träffat människor i jobbsammanhang under lång tid och är experter på att bygga långvariga relationer. Kund- och kandidatbasen är verkligen XXL.
  4. Snabba och träffsäkra interimslösningar genom Flipr, om du behöver stärka teamet tillfälligt, på lång eller kort sikt.
  5. Klokskap om ledarskap och organisationsutveckling genom Tidwell, vi delar gärna med oss av nyheter och trender.
  Varför fick just du jobbet som Digital Marketing Manager tror du?

  Det vet jag alldeles säkert! Är övertygad om att det var för att jag efter första intervjun löste ett problem som de haft länge… Deras Google maps-nål låg på fel adress på kartan (vilket gjorde att jag själv gick fel första gången jag skulle till kontoret). Jag korrigerade den genom Google och smsade rekryteraren: ”Nålen är nu flyttad till rätt adress. Trevlig helg!”.

  Ni fattar ju att vi kände att vi behövde den här lösningsorienterade, digitala, strålande människan. 😉  Reds anm.

  Välkommen till oss Sofia!

  Vill du få hennes och hela teamets hjälp med att hitta dina kandidater? Klicka här!

  Vill du få klokskap och insikter, trendspaning och ledningsgruppsutveckling? Kontakta Tidwell genom att Klicka här!

  Vill du ha kompetenstillskott under begränsad tid, då skall du prata med kollegorna på Flipr! Klicka här!

   

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin