Roger Stenfeldt blir ny VD för Spisa Smaker AB

  I konkurrens med närmare 100 kandidater blev det till sist Roger Stenfeldt som styrelsen valde att utse till ny VD för Spisa Smaker AB. Han tillträder tjänsten den 1 september och efterträder Jonna Hansson som nu lämnar Spisa Gruppen för ett externt uppdrag.

  För att vara lämplig för jobbet var det viktigt att ha med sig tidigare VD-erfarenhet, förändringsledning och strategiarbete. Dessutom värderades kommersiell erfarenhet från producerande bolag, helst inom livsmedel med kort hållbarhet, och gärna också erfarenhet från ägarlett bolag.

  Maquire fick det spännande uppdraget att genom exponering och search finna kandidater som har en meritförteckning som motsvarar ”önskelistan”.

  Och det kan man verkligen säga att Roger har. Han har en gedigen bakgrund från detaljhandeln och har sedan 2019 varit VD för Rescued Fruits AB. Tidigare har han varit VD för Coop Bageri och Försäljningsdirektör på Toms Sverige AB och även arbetat sex år inom Axfood koncernen.

  ”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Roger, som kommer med lång och gedigen erfarenhet från detaljhandelns samtliga led. Med Roger får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på lönsamhet, affärsutveckling och hållbart företagande.” Säger Mats Mattsson som är styrelseordförande i Spisa Smaker AB.

  Spisa Smaker AB odlar och säljer färska örter och sallader för den svenska marknaden. Företaget ingår i Spisa gruppen som är störst i Europa på färska ekologiska örter i kruka och finns idag på sju europeiska marknader.

  Roger ser fram emot hösten och säger: ”Jag är hedrad över att få fortsätta bygga Spisa Smaker och att få leda ett företag med så stark kompetens och innovationskraft. Jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med medarbetarna, ägarna och kunderna för att ta nästa steg i företagets tillväxtfas.

  Vi säger stort lycka till Roger!

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin