Peter Evertsson, Affärschef på Almi Väst – om Almis uppdrag att hjälpa bolag att växa.

  Peter Evertsson arbetar som affärschef på Almi Väst sedan en tid tillbaka och tillsammans med sina kollegor har han en viktig roll när det kommer till att hjälpa bolag att växa! Här berättar han för Maquire om vad som händer framåt!

  Du är affärschef på Almi, berätta om ditt uppdrag!

  Almi företagspartner väst verkar i Västra Götalandsregionen med uppdraget att hjälpa bolag att växa, vilket vi gör genom en kombination av affärsutveckling och finansiering. Vi är en neutral aktör eftersom vi finansieras av staten och regionen. Som affärschef i Göteborg jobbar jag tillsammans med ett team av rådgivare som hjälper företag med bolags tillväxtresa. Jag får dagligen möta hungriga entreprenörer som kommer med sina idéer och med en vision om att skapa något. De flesta som jobbar på Almi, inklusive jag själv, brinner verkligen för att hjälpa andra. En del av mitt uppdrag är att marknadsföra Almi och att vara närvarande i olika nätverk där jag kan hitta bolag som behöver vår hjälp. Vi verkar även ihop med andra företagsfrämjande aktörer som precis som vi vill hjälpa bolag att växa. Jag klev in i min roll i februari 2021 och trivs jättebra.

  Vad var det med rollen som lockade dig?

  Jag tycker att Almis uppdrag är fint och jag drivs av att se människor och idéer växa. Jag var tidigare VD på en startup som gjort en liknande resa som de bolag vi hjälper och jag tror att den erfarenheten är värdefull i det arbete jag gör nu. Vi hade utvecklat bolaget från en innovation för att sedan notera oss på en mindre börs och i den resan fick vi faktiskt en del hjälp av just Almi, då i Dalarna. Almi Väst består av ungefär 45 personer och har kontor i Göteborg, Trollhättan, Borås och Skövde.

  Vad har ni för fokusområden och utmaningar framåt?

  Vi har stort fokus på att hjälpa fler kvinnliga entreprenörer tillika entreprenörer med utländsk härkomst att bygga sina tillväxtbolag. Sedan är det även stort fokus på hållbarhet där vi lanserat flera affärsutvecklingsprojet. Om man är nyfiken på hur vi arbetar med hållbarhet kan man kika på Framtidsgeneratorn (LÄNK: https://www.almi.se/vara-tjanster/vill-du-vaxa/hallbar-utveckling/framtidsgeneratorn/). Ett sätt att stötta kvinnor och personer med utländsk härkomst är att först identifiera nätverk där de befinner sig och sedan helt enkelt finnas där och berätta om hur vi kan stötta och hjälpa till. Detta är ett viktigt arbete som kommer att få pågå ett tag framåt, då det finns mycket kvar att göra. Almi Väst har vuxit mycket det senaste året så en utmaning för oss är snabb onboardning för att få de nya rådgivarna att komma in i sina roller och få hela teamet att tillsammans jobba mer kreativt och effektivt för att skapa kundnytta i världsklass!

  Vi pratar mycket med våra kunder om det nya normala. Har ni hittat en metod för ert arbete?

  Vi var på väg in i det nya normala men nu vet jag inte vart pandemin är på väg riktigt. Vi är nog faktiskt mitt i det. Vi försöker att komma tillbaka till kontoret och till våra kunder. Vi har som utgångspunkt att merparten av tiden ska förläggas hos kund eller på kontoret, men utan regler. Vi vuxit under pandemin, när företagen behöver hjälp så får vi helt enkelt mycket att göra. Under pandemin har vi jobbat mycket med brygglån och affärsutveckling för att hjälpa välfungerande verksamheter att ta sig igenom den tuffa tiden som varit.

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin