Mölndals-Posten om Beredskapslyftet – Storföretag hjälper till i kampen mot Corona

  Vi tycker det är glädjande att allt flera företag nu anslutit sig till Beredskapslyftet och lånar ut personal som vill hjälpa till i vården och vara med och bidra i kampen mot covid-19. I Västsverige har bland annat SKF, Bilia, Volvo AB och Mölnlycke Health Care hakat på. I en intervju i Mölndals-Posten berättar Narkosläkaren David Sjöström om sitt tillfälliga byte av jobb där han lämnat forskarjobbet på Astra Zeneca mot intensivvården på Mölndals sjukhus.

  Mölndals-Posten har i en artikel kring Beredskapslyftet intervjuat David Sjöström.

  ”Narkosläkaren David Sjöström har tillfälligt bytt forskarjobbet på Astra Zeneca mot intensivvården på Mölndals sjukhus.

  – Det kändes självklart att hoppa in, säger han.

  Till vardags arbetar David Sjöström på läkemedelsbolaget Astra Zeneca, men nu har han gått in på IVA på Mölndals sjukhus.

  Astra Zeneca är ett av företagen som har anslutit sig till Beredskapslyftet. Det är ett initiativ som går ut på att anställda med vårdbakgrund ska kunna hjälpa till under coronakrisen. I Västsverige har bland annat SKF, Bilia, Volvo AB och Mölnlycke Health Care hakat på.

  – Tanken är att vi ska vara en länk mellan företagen och vården, så att det blir lättare för de anställda att ställa upp och få rätt placering hos vården. Många är intresserade och vill bidra, säger Mia Roos, på rekryteringsföretaget Maquire, som just nu jobbar med Beredskapslyftet.

  Mia Roos berättar att flera personer är utplacerade på Sahlgrenska och Mölndals Sjukhus just nu. Det kan vara personer som tidigare jobbat inom vården, som till exempel undersköterskor.

  – Sjukhusen söker själva efter kompetens och behöver få avlastning. Om det kommer in en undersköterska kan det frigöra tid för en sjuksköterska och så vidare.

  När det gäller intensivvården krävs det dock ganska hög kompetens för att gå in och jobba. Läkaren David Sjöström tyckte det var självklart att hjälpa till.”

  Läs artikeln i sin helhet (låst för icke-prenumeranter) >>

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin