Lena Hagelin, Finance Manager på Forever Living Products – om att skapa förutsättningar för att få andra att utvecklas

  Lena Hagelin har efter en rekrytering som Maquire genomförde förra året axlat rollen som Finance Manager på Forever Living Products. Lena är övergripande ansvarig för Finance & Property. Hon berättar bland annat om vad hon anser är viktiga egenskaper för en god ledare och vad som är nyckeln för att skapa en välorganiserad avdelning där alla får möjlighet att växa och utvecklas. Forever Living Products jobbar med direktförsäljning av hälso- och hudvårdsprodukter, har verksamhet i drygt 160 länder och är världens största odlare, tillverkare och distributör av Aloe Vera.

  Nu har du varit på Forever Living sedan i höstas. Vad har du hittills hunnit med i stora drag?

  Jag startade med att dyka in i och färdigställa budgeten för 2021. Därefter upphandlades en ny betalningsleverantör som vi kommer att använda på vår nya plattform för onlineförsäljning. Vi kommer gå live med vår nya plattform sommaren 2021 och många timmar har tillbringats med projektteamet i USA för uppsättning och testning. Samtidigt har jag lärt känna alla på Finance & Property tillsammans med resten av organisationen. Det har helt klart varit en annorlunda start och vissa personer har jag fortfarande bara träffat via Teams. Vid några tillfällen har jag fått träffa våra återförsäljare digitalt men jag ser verkligen fram emot att träffa dem på riktigt framöver.

  I dina tidigare roller har en central del varit att ta fram och sätta strukturer och processer för att optimera och förenkla. Vad är dina bästa tips för att skapa en välorganiserad avdelning?

  För att få alla att göra sitt bästa anser jag att det är viktigt att ha en öppenhet för att våga fråga, våga lära sig och våga lära av sina misstag. En miljö som är trygg behöver skapas för att kunna arbeta så bra som möjligt, gärna med många skratt. Ha rutiner och tydlighet så att allt fångas upp samt att flera personer kan hantera samma uppgifter, vilket underlättar att få hjälp de gånger det behövs. Jag tycker att det är viktigt att ge möjlighet för varje individ att växa på det sätt som passar just honom eller henne, oavsett om det handlar om att lära sig något nytt område eller förvalta sina uppgifter på bästa sätt.

  Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en bra ledare?

  Lyhördhet, tydlighet, öppenhet och att kunna hitta vad som motiverar medarbetarna. Viktigt att ha trygghet som grund och därefter få varje person att växa och sträva mot samma mål.

  Forever Living Products jobbar med direktförsäljning av hälso- och hudvårdsprodukter, vilket är ett nytt område för dig. Vad anser du är mest specifikt för direktförsäljningsbranschen?

  Att vi låter människor från alla hörn i världen sköta sin egen business på sitt sätt, att alla våra återförsäljare får en chans att utveckla sig själva och bli så framgångsrika i den takt som de själva önskar. Oavsett om det är ett extrajobb vid sidan av eller deras huvudsysselsättning. Det är häftigt att se hur varje individ eller grupp tillåts att utvecklas i sin affär med våra underbara produkter.

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin