Kevin Wilsson – LIA på Maquire Group

  Kevin Wilsson läser första året på Onlinemarknadsföringsprogrammet på Medieinstitutet i Göteborg. Just nu gör han sin första LIA på Maquire Group där han fokuserar på SEO och digital marknadsföring. Vi frågade honom om vikten av SEO och hur han ser på framtiden.

  Varför är det viktigt för företag att arbeta med SEO?

  Denna lista kan göras väldigt lång, men för att summera kort så skulle jag säga att företag behöver arbeta med SEO för att öka varumärkeskännedomen långsiktigt. Vill man att målgruppen ska ha en koppling till sitt varumärke när de tänker på en specifik produkt eller tjänst, så är SEO en viktig faktor.

  Målet med SEO är att hamna så högt upp som möjligt i sökresultatet på Google. Om en hemsida inte är SEO-optimerad spelar det ingen roll hur mycket trafik eller besökare du lyckas dra in från annonser. Om hemsidan saknar struktur och användarvänlighet kommer inte heller besökaren göra det du vill att den ska göra. SEO kan förbättra upplevelsen när du besöker en hemsida vilket i sin tur kan öka konverteringar även från betalda annonser.

  Vad är största kontrasten från teori till praktik?

  Jag tycker att Medieinstitutet har gjort ett grymt bra jobb med att förbereda mig inför min framtida roll. Grupparbeten och alla case som vi arbetat med i skolan har varit väldigt likt det jag får göra i praktiken. Även om tillvägagångssättet är detsamma så har jag dock ett mer omfattande ansvar under min LIA. Stor eloge till Medieinstitutet och alla inspirerande lärare!

  Hur tänker du kring AI och dess påverkan på marknadsföring?

  Jag tror att AI kommer spela en stor roll inom marknadsföring de kommande åren. AI kommer automatisera vissa aspekter av marknadsföring men det kommer också skapa nya roller. Branschen utvecklas konstant med nya program och tillgångavägsätt så det gäller att hålla sig uppdaterad om man vill vara relevant. Av denna anledning så ser jag fram emot att jobba inom branschen för jag älskar att lära mig nya saker!

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin