Johan Eek – Ny Filmhuschef på Svenska Filminstitutet

  Maquire har nyligen genomfört rekryteringen av Filmhuschef till Svenska Filminstitutet – en roll som är helt ny i organisationen och som ska ansvara för att utveckla ett ”Levande Filmhus” där företag inom film, rörlig bild och närliggande branscher ska samlas. Johan Eek som fick jobbet tillträder sin nya tjänst den 23 september.

  Stiftelsen Svenska Filminstitutet äger Filmhuset som ligger på Gärdet i Stockholm. Den nya visionen för huset är att skapa en mötesplats för nya möten, ökad kunskap och inspiration. Som Filmhuschef, tillika Fastighetschef, kommer Johan i nära samarbete med extern operatör att driva och utveckla verksamheten i Svenska Filminstitutets fastigheter. Johan kommer ha personalansvar för fastighetsdrift och internservice och vara bryggan mellan Filminstitutets verksamhet och innehållet i Filmhuset med visionen om att skapa ”Ett levande hus för filmen”.

  Johan har stor erfarenhet av fastighetsförvaltning och Facility Management. Han har sedan 2015 varit Fastighetssamordnare på Kungliga biblioteket med ansvar för den dagliga driften samt arbetat med lokalstrategi, förändringsledning och förvaltning av fastigheter.

  Det kommer att bli spännande och kul med den nya utmaningen som Filmhuschef. Jag ser fram emot att vara en del av framtiden av Filmhuset och projektet "Ett levande hus för filmen"

  Johan Eek

  FILMHUSCHEF, SVENSKA FILMINSTITUTET

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin