Johan Eek – Ny Filmhuschef på Svenska Filminstitutet

    Maquire har nyligen genomfört rekryteringen av Filmhuschef till Svenska Filminstitutet – en roll som är helt ny i organisationen och som ska ansvara för att utveckla ett ”Levande Filmhus” där företag inom film, rörlig bild och närliggande branscher ska samlas. Johan Eek som fick jobbet tillträder sin nya tjänst den 23 september.

    Stiftelsen Svenska Filminstitutet äger Filmhuset som ligger på Gärdet i Stockholm. Den nya visionen för huset är att skapa en mötesplats för nya möten, ökad kunskap och inspiration. Som Filmhuschef, tillika Fastighetschef, kommer Johan i nära samarbete med extern operatör att driva och utveckla verksamheten i Svenska Filminstitutets fastigheter. Johan kommer ha personalansvar för fastighetsdrift och internservice och vara bryggan mellan Filminstitutets verksamhet och innehållet i Filmhuset med visionen om att skapa ”Ett levande hus för filmen”.

    Johan har stor erfarenhet av fastighetsförvaltning och Facility Management. Han har sedan 2015 varit Fastighetssamordnare på Kungliga biblioteket med ansvar för den dagliga driften samt arbetat med lokalstrategi, förändringsledning och förvaltning av fastigheter.

    Det kommer att bli spännande och kul med den nya utmaningen som Filmhuschef. Jag ser fram emot att vara en del av framtiden av Filmhuset och projektet "Ett levande hus för filmen"

    Johan Eek

    FILMHUSCHEF, SVENSKA FILMINSTITUTET

    logo

    Maquire Göteborg

    Mässans gata 18 (vån 8)
    412 51 Göteborg

    +46 10 330 08 44
    kontakt@maquire.se

    Maquire Stockholm

    Klarabergsviadukten 70
    107 24 Stockholm

    +46 10 330 08 44
    kontakt@maquire.se

    Kontakta oss

    Våra konsulter

    Följ oss

    facebookinstagramlinkedin