Helena Johansson, VD på Host Mobility – om att expandera bolaget och bredda affären!

  Host Mobility är en av våra många spännande kunder och de arbetar med utveckling och produktion av elektronik. Helena Johansson som sedan några månader tillbaka är VD på bolaget delar här med sig om hur de arbetar för att ta sig in på nya marknader och på vad som är fokus framåt!

  I somras rekryterades du till Host Mobility av oss på Maquire. Berätta om ditt uppdrag!

  Mitt uppdrag går ut på att expandera bolaget och bredda affären. Jag ska helt enkelt ta oss in på nya marknader och det gärna i snabb takt. Vi har haft en snabb utveckling tidigare så uppdraget handlar om att vårda de kunder vi har samtidigt som vi knyter kontakter med nya. Just nu är vi inne i automotive, kollektivtrafik och det marina segmentet och det är mycket AI och Big Data på agendan. Host Mobility verkar inom ett område som är högaktuellt och som exploderat de senaste åren, vilket gör det extra kul att jobba här! Host Mobility består idag av 10 fastanställda kompletterat med ett gäng inhyrda konsulter och vi har kontor i Mölndal. Vi jobbar väldigt mycket med att vara en attraktiv arbetsgivare och vi vill att de allra bästa ska arbeta hos oss. Vi har gemensam frukost varje dag som vi samlas kring och vi spelar även mycket paddel tillsammans. Balansen mellan arbete och privatliv är viktig för oss och vi jobbar teamorienterat och snabbfotat. Kort och gott så är Host Mobility ett högteknologiskt företag med över 15 års erfarenhet av avancerad elektronikutveckling och elektronikproduktion.

  Hur arbetar ni för att utveckla bolaget och hitta nya marknader?

  Vi har börjat titta på smarta fastigheter, vilket är ett område som kommer stort nu. Det kan vara allt från att energioptimera byggnader till att hålla koll på låssystem och fastighetssystem. Vi jobbar även mycket med kundfokus inom de branscher vi redan verkar inom och försöker ge added value till befintliga kunder. Det gör vi genom att vara nära våra kunder, se deras behov och hjälpa dem att bli framgångsrika i sina projekt. Vi jobbar mycket med affärsutveckling, med att skapa partnerskap och samarbeten och tror på att försöka synas mer utåt! Exempelvis har vi ett samarbete med Chalmers där vi tar in examensarbetare för att få kontakt med vassa personer redan innan de tagit sin examen!

  Vad har du kunnat ta med dig från dina tidigare roller in i din roll som VD?

  Jag kommer från produktutvecklingssidan och det som jag plockar med mig framförallt är ett stort kundfokus. Jag har arbetat länge inom medicinteknik och har dessutom mycket kvalitetstänk med mig som jag implementerar här. Vi på Host Mobility vill bli ett tryggt och snabbfotat team som kunderna kan lita på, det är helt avgörande för att vi ska ha framgång i projekten! Detta är min första VD-roll och att ha helhetsansvaret är väldigt givande. Att få jobba med hela flödet från marknadsföring, försäljning, produktutveckling och produktion är riktigt kul. Jag tycker att hela branschens är väldigt spännande just nu och det var mycket därför jag valde att gå in i rollen.

  Vad fokuserar ni på framåt?

  Just nu fokuserar vi på vår nya produktplattform Host MX-5 som har release nästa år. Host MX-5 är en bred plattform som kan användas till att från kollektivtrafik till optimering av bränsle förbrukningen via AI på havet. Det är helt enkelt en plattform med massor av olika möjligheter beroende på vad man lägger på för applikationsmjukvara.

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin