GulinsFastigheters VD Morgan Westlund – om att få ta helhetsansvar i ett familjeföretag som varit verksamma i 110 år.

  Maquire genomförde vid årsskiftet rekrytering av VD till GulinsFastigheter – ett familjeföretag som idag ägs och drivs av familjen Gulin. Morgan Westlund som blev utvald berättar om sin första tid i bolaget och delar med sig av sina tankar kring hur fastighetsutvecklingen ser ut framåt. Han tycker det är fantastiskt roligt att gå in i sin första VD-roll och få ta helhetsansvaret.

  Nu har du varit på GulinsFastigheter i 2 månader, vad har du hunnit med i stora drag?

  Jag började precis när Corona briserade så det präglade såklart mycket av min första tid. Det blev mycket diskussioner kring just det. En av förändringarna vi gjorde direkt var att gå från kvartalsavisering till månadsavisering, för att hjälpa till med likviditeten för våra hyresgäster. Jag fick i samband med det stora möjligheter att prata med många av våra hyresgäster så det var ju ändå något positivt i det hela. Sen har vi färdigställt och utökat våra kontorshotell samt omförhandlat avtal och signerat lokaler om 3500 m2. Jag tycker vi har fått igång en bra dialog med många av våra hyresgäster och överlag känns det bra. Corona ligger dock som en blöt filt över hela branschen, men man kan ändå skymta en viss positivitet hos våra hyresgäster –många ser ganska ljust på framtiden.

  Du har många års erfarenhet från olika roller inom fastighetsbranschen och detta är din första VD roll. Hur känns det?

  Jag tycker det känns fantastiskt roligt att få ta helhetsansvaret – allt från ax till limpa men även få jobba med kundrelationer, projekt och fastighetsutveckling. Det känns kul att ha en helt annan helhet att ansvara för. Jag jobbar väldigt kundfokuserat och tror att jag med min erfarenhet har en bred baskompetens som förhoppningsvis hjälper mig fatta kloka beslut framåt. Känns extra roligt att få representera ett så gediget varumärke som GulinsFastigheter är och som varit verksamma i 110 år.

  Vad ser du för utmaningar i att vara VD i ett familjeägt bolag?

  Jag ser det som en ynnest, kanske inte direkt som en utmaning. Ägaren är inte anonym så som man kanske är på ett större bolag utan här har vi fysiska personer som gett mig förtroende att förvalta något som de byggt upp. Det är en stor ära.

  I rollen som VD är du en nyckelperson att driva utveckling och förvaltning av familjen Gulins fastighetsbestånd vidare. Vad har ni för visioner för framtiden?

  Det är ganska tufft att stärka ett redan starkt varumärke, men mina visioner är att ha en stark tillväxt, skapa långsiktiga relationer och goda kundrelationer. Sisjön är en del av stan som har haft en väldigt positiv utveckling, det är en stor andel boende som flyttar in och jag tror att området kommer förändras i sin karaktär. I takt med att bostadsandelen ökar i Sisjön tror jag att man börjar närma sig en bra blandstad med stråkbildningar. Min vision är som sagt också att växa organiskt i närområdet. Bra handel stärker kontorsdelarna, och vice versa.

  GulinsFastigheter kommer att spela en aktiv roll i förvandlingen av kvarteren kring Järntorget till en levande blandstad, där verksamheter och boende förenas. Vad ser du för möjligheter med detta?

  Det är ett fantastiskt spännande projekt, helt klart. Det känns extra roligt att vi är en av de aktörer som kickar igång vårt projekt nu. Vi kommer bygga 61 bostadsrätter samt en del kommersiell yta. Hela Masthuggskajen är ett otroligt spännande område.

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin