GP om Beredskapslyftet – David och Jennie lämnar sina jobb för covidvården

  Maquire har haft den stora glädjen att förmedla David Sjöström och Jennie Lindahl från sina ordinarie arbetsgivare Astra Zeneca respektive SKF till covidvården. I en intervju med Göteborgs-Posten berättar Jennie och David om sitt beslut att under en period gå in i vården.

  ”Jennie Lindahl är utbildad undersköterska. Men hon har inte jobbat som det på över 15 år. Hon bröt sitt lår i samband med en svår fallskärmsolycka och kunde inte komma tillbaka till vårdyrket. Det var aldrig hennes eget val att byta yrkesbana.

  I dag jobbar Jennie Lindahl som utbildningsansvarig på SKF, bland annat i utbildningar som rör smörjning, lagermontering och vibrationsmätningar.

  – Jag arbetar även med människor där, fast i ett annat syfte. Där tar vi hand om sjuka maskiner i stället för sjuka människor, säger hon.

  För drygt en och en halv vecka sedan, mitt under Jennie Lindahls semester, rasslade det till i jobbmejlen.

  SKF gick ut med en förfrågan till sina samtliga anställda. Arbetsgivaren var redo att ge upp till tre veckors ledighet med full lön till de anställda med adekvat utbildning som kunde gå in som volontärer och stötta den allt mer haltande sjukvården i Göteborg.

  – Jag tänkte att jag är utbildad undersköterska, att jag har semester och att det är jättefint av SKF att de är villiga att betala min lön och får jag möjligheten att hjälpa till i vården så ska jag självklart hjälpa till, säger hon.”

  Läs intervjun i sin helhet (låst för icke-prenumeranter) >>

  Maquire Group är Beredskapslyftets nod i västra Sverige.
  Är du företagsledare som också vill ansluta dig till initiativet eller har du erfarenhet som sjuksköterska, undersköterska eller läkare så kontakta gärna Mia Roos, mia.roos@maquire.se.

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  031-303 30 50
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  08-580 800 50
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin