Är det över nu eller har det bara börjat?

  Många är intresserade av vad rekryteringsbranschen säger om läget på arbetsmarknaden. Så har det alltid varit eftersom vi tidigt brukar känna av både upp- och nedgång. Nu märker vi, av förklarliga skäl, att intresset är större än någonsin hos både kunder och kandidater.

  I Maquire Group såg vi en tydlig vändning uppåt i juni. Fjärde kvartalet ser ut att bli klart bättre än vi vågade tro före sommaren. Pandemin är definitivt inte över, men våra kunder börjar återgå till mer normal verksamhet. Många kunder har det tufft men betydligt fler än vi vågade tro innan sommaren är i full gång med att rekrytera till sina team och prioriterar att utveckla sina ledningsgrupper. Vi märker en tydlig ”nu jäklar”-inställning hos flera kunder. Nordeas chefsekonom Annika Winsth beskriver det ekonomiska läget som ”Från fritt fall till uppstuds” och det är en väldigt bra beskrivning på hur vi uppfattar nuläget.

  Mycket är fortfarande omgärdat av stor ovisshet för oss som för alla andra. Kommer det en andra våg, när kommer vaccinet, ska Sverige orka hålla avstånd och fortsätta klara strategin att lita på medborgarna istället för att låsa in dem. Vi ser positivt på hösten och det som bara har börjat är det som ska bli det nya normala.

  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin