Samhällsbyggnadschef till Skövde Kommun

Apply for the job

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

  Ansök senast: 2024-08-11Plats: Skövde

  Skövde kommun står inför flera spännande utvecklingsprojekt, bl a Science City där det planeras en helt ny stadsdel med utbyggd högskola, nya bostäder, kontor, shopping och kommunikationer. Läs vidare om du vill vara med på den stadsutvecklingsresan!

  Har du erfarenhet av arbete inom strategisk samhällsplanering och vill vara med att förverkliga drömmar och få Skövde att växa? Då vill vi att du fortsätter att läsa om vår mycket spännande tjänst inom Skövde kommun, samhällsbyggnadschef.
  Vår nyfikenhet och vilja att ta oss framåt bidrar till att Skövde idag har en stark position som tillväxtmiljö för innovation. Allt fler företag, innovatörer och startups, inte minst inom den expansiva dataspelsbranschen, väljer att etablera sig i Skövde. Stora satsningar på livsglädje och en vilja att expandera gör att vi står inför en spännande och samtidigt krävande framtid. Är du den vi tror, kommer du att spela en viktig roll i Skövde kommun.

  Sektor samhällsbyggnad har det samlade ansvaret för Skövdes samhällsbyggnadsfrågor. Med en helhetssyn utvecklar och förvaltar vi Skövde till ett attraktivt, jämställt och hållbart samhälle och bygger stad och landsbygd för nuvarande och kommande generationer. Vi är nära 100 medarbetare som i sex enheter, bland annat ansvarar för mark- och exploatering, detalj- och översiktsplanering, bygglov, natur och miljö, trafik och infrastruktur, projekt och kommunens lantmäteri- och karttjänster.

  Rollen
  I rollen som sektorchef leder du sektor samhällsbyggnad utifrån politiskt fattade beslut. Du leder och samordnar sektorns arbete och har det övergripande ansvaret för medarbetare, ekonomi och verksamhet. Tillsammans arbetar alla ledare i Skövde kommun med att skapa förutsättningar för medarbetare att prestera sitt bästa med medborgarna i fokus. Som samhällsbyggnadschef leder eller ingår du även i olika chefsnätverk såväl på lokal-, regional- och central nivå. Du rapporterar till kommundirektören och är en del av kommunens ledningsgrupp där du bidrar strategiskt och gränsöverskridande inom kommunens samtliga verksamhetsområden. Du har en viktig roll i samverkan med övriga sektorer, bolag och externa aktörer. 

  Du och din bakgrund
  Vi söker dig som har ett starkt intresse för samhällsutveckling och har erfarenhet samt god förståelse för arbete med strategisk samhällsplanering. Du har en god insikt kring en kommuns övergripande ansvarsområden och samhällsbyggnadssektorns del i detta.

  Ett tryggt, stabilt och kommunikativt ledarskap är centralt för rollen som samhällsbyggnadschef. Du har flerårig erfarenhet av chefsbefattning och stor vana av att leda andra chefer samt är väl insatt i ledarskap i en politiskt styrd organisation.
  Förutom ett gott ledarskap är förmåga att säkra leverans i fokus för rollen. Du har erfarenhet av att leda långsiktigt utvecklingsarbete med gott resultat.
  Du har akademisk utbildning alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi lägger stor vikt vid att dina personliga egenskaper stämmer överens med våra behov.

  Vi erbjuder
  I arbetet som samhällsbyggnadschef har du möjlighet att påverka Skövdes utveckling, framtid och bidra till ett ännu mer attraktivt, jämställt och hållbart samhälle tillsammans med över 5000 medarbetare i kommunen. Vi erbjuder dig att vara med i resan mot vår vision ”tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa”. 
  Kompetensutveckling är viktigt för oss och som chef i Skövde har du alla möjligheter att fortsätta utvecklas. Du kommer även få möjlighet att arbeta med övergripande regionala frågor då Skövde är ett av Västra Götalands fyra delregioncentrum.

  Är du intresserad?
  I den här rekryteringen samarbetar Skövde kommun med Maquire. Du är välkommen att kontakta Per Synnes på 070-299 15 30 alt per.synnes@maquire.se om du har frågor. Det går bra att ringa under hela annonseringsperioden. Sista dag för att lämna en intresseanmälan är den 11 augusti och löpande urval sker. 

  Läs mer om oss som arbetsgivare: Jobba hos oss 

  Varmt välkommen med din intresseanmälan!

  Skövde kommun

  Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
  Välkommen att vara med och spela med oss du också!

  Per Synnes arbetar som Seniorkonsult inom Executive Search på Maquire i Göteborg

  Ansvarig rekryteringskonsult

  Per har stort engagemang och skapar förtroendefulla relationer med både kunder och kandidater. Hans förståelse för hur framgångsrika ledare bidrar till ett företags lönsamhet och långsiktiga utveckling gör att han lyckas bra med att matcha rätt person till rätt roll.

  Per Synnes

  Seniorkonsult

  +46 702 99 15 30per.synnes@maquire.seLäs mer om konsulten
  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin