Upphandlare med inriktning IT till Lunds kommun

Apply for the job
Maquire Group består av fyra varumärken: Maquire som rekryterar ledare, Jerrie som rekryterar specialister, Flipr som jobbar med interimskonsulter och Tidwell som utvecklar ledningsgrupper, ledare och team. Allt för att hjälpa kunderna att uppnå sina mål och visioner och för att identifiera och matcha kandidater som vill ta nästa steg i karriären. Företaget startade 2007 och idag är vi ett 30-tal fantastiska kollegor som håller till vid Korsvägen i Göteborg.
  Plats: Lund

  Inköp- och upphandlingsenheten på kommunkontoret har ett viktigt uppdrag och höga ambitioner. Nu söker vi dig som är erfaren upphandlare och som vill bidra till utvecklingen mot en modern upphandlings- och inköpsorganisation. Är du redo för ditt nästa steg?

   Vi söker nu en upphandlare med inriktning IT. Arbetet som upphandlare innebär att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och policys. Du förväntas självständigt projektleda och genomföra både kommunövergripande och förvaltningsspecifika upphandlingar av IT. Självständigt innebär dock inte ensam hos oss, utan du kommer att arbeta nära kollegorna på enheten och även kroka arm med andra kollegor i kommunens olika verksamheter för att möjliggöra ett smidigt flöde i hela inköpsprocessen tillsammans med förvaltningarna.

  Nedan är exempel på arbetsuppgifter som ingår:

  • Att leda och hålla i en aktiv leverantörsdialog och anordna träffar där upphandlade leverantörer får möjlighet att träffa verksamheten
  • Att tillsammans med kollegor arbeta med kategoristyrt inköp som arbetsmetod, företrädesvis i IT-kategorin. Kategorin består av både hårdvara, mjukvara och tjänster
  • Att aktivt implementera och avtalsförvalta och tillsammans med avtalscontroller följa upp ingångna avtal under hela avtalsperioden
  • Att driva in eventuella viten och feldebiteringar genom leverantörsdialog tillsammans med dina kollegor
  • Att bedöma utfallet av genomförd upphandling. Vad blev resultatet? Effekthemtagning i form av sänkta kostnader, högre kvantitet, mer för pengarna etc
  • Att tillsammans med dina kollegor på enheten utbilda förvaltningarna i affärsmässighet och praktisk tillämpning av LOU, avtalstolkning och i hur upphandlat avtal ska användas.

   En viktig del i uppdraget är vårt utvecklings- och förbättringsarbete och vi vill att du aktivt medverkar till förbättringar i hela inköpsprocessen, inklusive våra interna styrdokument. Vi lär av varandra och du förväntas dela med dig av gjorda erfarenheter till dina kollegor och till förvaltningarnas verksamheter.

   Vi söker dig

  Du behöver ha minst tre års erfarenhet som upphandlare, gärna längre, och ha dokumenterad erfarenhet av IT-upphandlingar. Det innebär erfarenhet av hela inköpsprocessen; från behov och marknadsanalys – via upphandling – till avtalsuppföljning och avtalsförvaltning, inklusive leverantörsdialog och förhandling. Vi arbetar med att öka antalet tillgängliga ramavtal via e-handel och ser gärna att du har erfarenhet av detta, samt att du är van vid att leda projekt. Vidare ser vi gärna att du har:

  • Erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete, gärna inom IT
  • Dokumenterad erfarenhet av att upphandla ramavtal inom IT
  • Erfarenhet av att ha arbetat med hållbarhet i upphandlingar
  • Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation eller en större organisation med många aktörer

   Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift samt kan läsa och förstå engelska väl. Din samarbetsförmåga är viktig samtidigt som du är bekväm med att arbetar självständigt. Du är strukturerad i ditt arbetssätt, och har en kvalitetsmedveten helhetssyn. Vi tror att du kommer att trivas allra bäst i rollen om du också har viljan att tillsammans med kollegorna utveckla arbetssätt och metoder. Du motiveras av att lära dig nytt och vill dela med dig av dina kunskaper till andra.
   Vi ser gärna att du som söker har universitetsexamen inom exempelvis teknik, systemvetenskap, juridik eller ekonomi alternativt annan eftergymnasial utbildning inom offentlig upphandling i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
  I denna rekrytering samarbetar Lunds kommun med Maquire.

   Vi erbjuder dig

  Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med kompetenta, trevliga och hjälpsamma kollegor. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

  Om arbetsplatsen

  Enheten för inköp och upphandling vid Lunds kommun tillhör ekonomiavdelningen. Enheten består av drygt 22 upphandlare och för att möjliggöra ett nära ledarskap är upphandlarna uppdelade i två grupper som leds av två gruppchefer. Tillsammans med utvecklingsstrateg, upphandlingsjurist, inköpsanalytiker, avtalscontroller, e-handlare, systemförvaltare och upphandlingsadministratör skapar vi professionella samarbeten såväl inom enheten som med andra aktörer. Enheten leds av inköps- och upphandlingschef.
  Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.
  Här får du plats att växa. På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad.

  Vill du bli en av oss?

  Välkommen med din ansökan. Intervjuer sker löpande. Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Gunilla Thulin 0735-499900, gunilla.thulin@maquire.se. För att vi ska få en bild av din samlade erfarenhet vill vi att du berättar i din ansökan om vilka upphandlingar inom IT som du genomfört.

  Lunds Kommun
  Maquire Group består av fyra varumärken: Maquire som rekryterar ledare, Jerrie som rekryterar specialister, Flipr som jobbar med interimskonsulter och Tidwell som utvecklar ledningsgrupper, ledare och team. Allt för att hjälpa kunderna att uppnå sina mål och visioner och för att identifiera och matcha kandidater som vill ta nästa steg i karriären. Företaget startade 2007 och idag är vi ett 30-tal fantastiska kollegor som håller till vid Korsvägen i Göteborg.
  Gunilla Thulin är Seniorkonsult på Maquire och arbetar med chefsrekrytering och organisationsutveckling

  Ansvarig rekryteringskonsult

  Gunilla har lång erfarenhet av att leda och utveckla företag. I över 10 år har hon arbetat med chefsrekrytering och organisationsutveckling inom både privat och offentlig sektor.

  Gunilla Thulin

  Seniorkonsult

  +46 735 49 99 00gunilla.thulin@maquire.seLäs mer om konsulten
  logo

  Maquire Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Maquire Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@maquire.se

  Kontakta oss

  Våra konsulter

  Följ oss

  facebookinstagramlinkedin