– Västra Götalandsregionen är en ledande kulturregion i Sverige. Vi har landets största regionala kulturbudget. Vår önskan och målsättning är att fler ska kunna ta del av kultur, inte minst barn och unga. Jag är övertygad om att Katti Hoflins erfarenheter och egenskaper är precis vad som behövs för att leda den utvecklingen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Katti Hoflin har idag en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm samt är ordförande i regeringens Läsdelegation. Hon har tidigare bland annat varit verksamhetschef för Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum. Hon har även arbetat med musik och författande samt varit programledare för tv-program som Bullen och Bolibompa.

– När jag blev erbjuden jobbet som kulturchef i Västra Götalandsregionen var det omöjligt att tacka nej. Jag går inte från ett uppdrag - jag går till Västra Götalandsregionen. Och det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling, säger Katti Hoflin.