Nyföretagardagen är ett evenemang för alla nyföretagare eller personer som funderar på att starta företag. Almi, Business Region Göteborg och Västra Götalandsregionen står bakom evenemanget vars syfte är att inspirera och informera inom allt som krävs för att starta och driva företag.

En av punkterna på Nyföretagardagens schema var ”entreprenörer som föreläsare” där Eva och Karin var först ut med att berätta hur resan började 2007, med rubriken "Från film till verklighet".

- Vi var 4 från början men byggde strukturer som om vi var 40, berättar Eva. Dels för att få ett större företags perspektiv och självförtroende, dels för att skapa bra möjligheter för tillväxt.

Eva och Karin berättade vad de tycker är viktiga delar av företagandet, hur de hanterade en djup lågkonjunktur när man precis startat företag, hur de efter fem år startade systerföretaget Jerrie och hur de med starka värderingar och noga utvalda medarbetare skapat företagets "story".

Andra entreprenörer som föreläste under Nyföretagardagen 2017 var Dughult of Sweden, Salong Victor Nobless, Le Mat och Njie.