– Vårt val har fallit på en person som har gjort stora arbetsinsatser i näringslivet samtidigt som hon har ett brinnande intresse för kultur. Hon är en rationell och realistisk lagspelare och duktig på att skapa delaktighet. Christina Björklund förstår att GöteborgsOperans arbetsområde är lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, säger Tord Gustafsson, ordförande i GöteborgsOperans styrelse.

Christina har arbetat som hotellchef och marknadschef för Tillt innan hon 2010 blev VD för Hallpressens dotterbolag Västgöta Tidningar. Tre år senare utsågs hon till VD och koncernchef för Hallpressens AB, med ca 500 anställda på 30 orter. Närmast kommer hon från Offect som arbetar med designmöbler.

– Jag trivs med att arbeta i komplexa verksamheter där flera olika processer pågår samtidigt och olika intressen och drivkrafter möts, så som konstnärliga, demokratiska och kommersiella. Jag ser fram emot att få leda Göteborgsoperan och fortsätta utveckla den tillsammans med personalen och andra aktörer, i och utanför huset. Det är en fantastisk verksamhet som väcker känslor, tankar och gör skillnad – för samhället, besökarna och de anställda, säger Christina Björklund.